Hozzávalók: A mandulás piskótatésztához:
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a díszítéshez:
|
Elkészítési javaslat
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk.
A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált, pörkölt mandulával elkevert réteslisztet.
A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.
Egy lapos tepsibe helyezzük a Zila 12 szeletes tortaformát és a Tarant tortaleválasztóval gyengén, egyenletesen befújjuk.
A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, hogy a készítmény egyenletes legyen gyengéden rázogatjuk, majd elsimítjuk a tetejét.
A mandulás piskótánkat a Zila tortaformánkat a forró sütő középső részébe helyezve körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült a tortánk tésztája a tortaformából a kész készítményt egy tompa hegyű kés segítségével óvatosan körbevágjuk, hogy a szilikon forma ne sérüljön. A tészta felületét megszórjuk porcukorral, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük, egy lapos nagyméretű tányérra borítjuk.
A mentás őszibarackkrém elkészítése:
A 2 evőkanál finom lisztet 2dl tejjel 20dkg porcukorral feltesszük főni. Keverés mellett addig főzzük amíg sűrű lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.