Hozzávalók
Hozzávalók | 8-as formához | 12-es formához | 25-ös formához | Rombusz formához |
tojás kettéválasztva | 4 db közepes méretű | 8 db közepes méretű | 5 db kisebb méretű | 6 db kisebb méretű |
cukor | 20 g | 40 g | 24 g | 28 g |
só | 7 g | 15 g | 10 | 10 g |
liszt | 130 g | 280 g | 170 g | 200 g |
olvasztott vaj | 40 g | 80 g | 50 g | 60 g |
áttört fokhagyma | 1 gerezd | 2 gerezd | 1 gerezd | 1 gerezd |
apróra vágott vöröshagyma | 1/4 fej | 1/2 fej | 1/4 fej | 1/2 fej |
Elkészítés
A tojás sárgáját habosra keverem, majd a tojás fehérjét a cukorral és a sóval nem túl kemény habbá verem. A két tojáshabot lazán összekeverem, majd hozzáadom a vöröshagymát, fokhagymát és az olvasztott vajat. Végül beleforgatom a lisztet. A formaleválasztóval kifújt formába töltöm, kártya segítségével beigazítom a forma hézagaiba. Előmelegített, 160°C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Tipp: Tovább ízesíthetjük, ha az olvasztott vajhoz keverünk pirospaprikát, medvehagymát, vegetát stb., továbbá, ha a vöröshagymát üvegesre pirítjuk és lecsöpögtetve adjuk a piskótához.
Ajánlott töltelékek: sonkakrém, kolbászkrém, sajtkrém