8 szeletes Zila Tortaforma
Hozzávalók
- 10 dkg babapiskóta
- 10 dkg vaj
- 50 dkg sovány tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 2 tasak porzselatin
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg mirelit(vagy friss) áfonya
- Átlátszó tortazselé
Elkészítés
A babapiskótát morzsára törjük majd összekavarjuk a megolvasztott vajjal. Az így kapott masszát egyenes felületen eloszlatjuk kör alakúra és hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A tehéntúrót összemixeljük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és levével, a felvert tejszínnel és a kevés vízzel elkészített zselatinnal. Belekavarjuk az áfonya felét, a mixerrel addig kavarjuk, amíg összetörik a gyümölcs.
Az így kapott masszát a tortaformába töltve 2 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, majd a piskótalapra helyezzük. Áfonyalekvárral és a maradék áfonyával töltjük. A tetejét átlátszó tortazselével vonjuk be. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.