8 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók
Tésztához
- 20 dkg cukor
- 10 dkg mák
- 10 dkg bio tönkölybúza liszt (lehet sima liszt is)
- ½ sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 citrom és 1 lime leve és lereszelt héja
Krémhez
- 3 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- 5 evőkanál porcukor
- 1 citrom és 1 lime leve és lereszelt héja
- 15 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához összekeverjük a cukrot a mákkal, a liszttel, sütőporral, tejföllel, a citrom és lime héjával és levével, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a felolvasztott vajat, legutoljára pedig a keményre felvert tojáshabot.
Miután homogénre kevertük a formában 150 fokon kb. 50 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült).
Amíg sül elkészítjük a krémet. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és a 2 evőkanál porcukorral, hozzáadjuk a citrom és lime lereszelt héját. Lassú tűzön folyamatosan kavargatva addig főzzük amíg egy paszta állagú krémet kapunk. Miután kihűlt hozzáadjuk a citrom és a lime levét, 3 evőkanál porcukrot és a lágy vajat. Robotgéppel simára kavarjuk.
A kihűlt tésztában található lyukakba beletöltjük a krémet, a maradékkal krémmel bevonjuk a tortát, díszítjük.