Hozzávalók egy 12 szeletes Zila Tortaformához
Piskótához
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 250 g liszt
- 100 g darált dió
- 5 db egész tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez
- 330 g vanília puding (sűrű)
- 150 g vaj
- 30 g rum
- 60 g dió
- 30 g pörkölt dió
Elkészítés
A vajat a porcukorral a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. AZ egész tojásokat egyenként keverjük hozzá, majd a diót és a lisztet is beleforgatjuk.
A formaleválasztóval kifújt (vagy más zsiradékkal kikent) Zila Tortaformát teljesen megtöltjük a masszával. A betöltött formát enyhe rázással tömörítjük, hogy a felesleges buborékok távozzanak.
Sütés: kb. 175 °C-on 35- 40 percig
A megsült tortát még melegen megcukrozzuk, majd átfordítjuk és óvatosan a szilikonformát, eltávolítjuk. Ezt követően egy éles késsel a fém keretet belülről körbevágjuk. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk.
A krém összeállítása
A pudingot vajjal kihabosítjuk, majd belekeverjük a rumot és a pörkölt diódarabokat.
A félbevágott tortát kb. 1,5 cm vastagon megkenjük a krémmel majd a felső részét is visszahelyezzük.
A maradék krémet habzsák segítségével óvatosan betöltjük a szeletek mélyedéseibe.
Díszítés
Tejszínhabot ételfestékkel kékre és zöldre színezünk (ezek a roma zászló tradicionális színei).
A torta tetejét színes tejszínhabbal a roma zászló színeiben díszítjük. A díszítésnél figyeljünk rá, hogy az egyes szeletek vágási jelölését ne takarjuk be. Végül pedig nagyobb dió darabollal díszítjük.