Hozzávalók
1 db 25-ös formához | 1 db 12-es formához |
6 db közepes méretű tojás kettéválasztva | 8 db közepes méretű tojás kettéválasztva |
140 g cukor | 190 g cukor |
180 g liszt | 240 g liszt |
30 g finomra darált dió | 40 g finomra darált dió |
A tojás fehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem. A vaníliarúd kikapart belsejét elkeverem az olvasztott vajjal és a tojás sárgájával, majd az egészet óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjéhez. Végül beleforgatom a liszttel elkevert diót. A formaleválasztóval kifújt formába töltöm a piskótát, hézagmentesen. Előmelegített, 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Még forrón megszórom a piskóta tetejét cukorral, vagy dióval és sütőpapírra fordítom. A szilikon formát rögtön leválaszthatjuk. Ízlés szerint forró lekvárral lekenhetjük a piskóta felületét, az oldalát pedig dióval panírozhatjuk.
Tipp: A darált dió helyett használhatunk darált mandulát, vagy darált mogyorót is.
Ajánlott öntetek: vanília, karamell, csokoládé