12 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók
A piskótatésztához 12 szeletes torta alaphoz
- 4db tyúktojás,
- 2 evőkanál darált mandula
- 2 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kristálycukor
A birsalma töltelék hozzávalói
- 1kg birsalma
- 60dkg kristálycukor
- 2dl víz
- 1 csomag 25g-os zselatinpor
A túrókrém hozzávalói
- Fél kg házi tehéntúró
- 25dkg Mascarpone,
- 20dkg kristálycukor
- 1 csomag 25g-os zselatinpor
- 1 csomag 12g-os zselatinpor a torta tetejének bevonásához.
A díszítéshez:
- 1 marcipán születésnapi tortadísz
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk.
A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált mandulával elkevert réteslisztet.
A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.
Egy lapos tepsibe zsírpapírra helyezzük a Zila fémkarika tortaformát és a tortaleválasztóval gyengén befújjuk.
A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, elsimítjuk a tetejét, majd a
Forró sütő középső részében körülbelül 30 percig sütjük.
Közben 1 kg birsalmát megmosunk, meghámozunk, magházát kivágjuk, kockákra daraboljuk.
Majd egy edényben odatesszük a kristálycukorral főni. Kb. 1 óra főzés után a tűzről levesszük, botmixerrel összetörjük. Majd belekeverjük a zselatinport. Kb. egy fél órát hűlni hagyjuk.
A Zila szilikon tortaformát egy tálcára tesszük és a birsalmapürét beletöltjük, óvatosan ütögetjük, hogy mindenhová kerüljön a püréből.
Mélyhűtőbe (-12 °C-ra) tesszük 3 órára.
Elkészítjük a túrókrémet, a házi tehéntúrót a Mascarponéval és a kristálycukorral habosra keverjük. Hűtőbe tesszük.
3 óra után kivesszük a mélyhűtőből a Zila tortaformába töltött megfagyott birsalmapürénket
Óvatosan a finom mandulás piskótalapunkra borítjuk.
Levesszük a tortaformát.
A túrókrémet kivesszük a hűtőből és összekeverjük egy vízben feloldott 25g-os zseléporral.
A túrókrémmel megtöltjük a megfagyott birsalmaformánkat , majd a tetejét is túróval behúzzuk.
Egy 12g-os tortazselét vízben feloldunk, a túrókrémes tortánk tetejét bevonjuk.
Díszítjük marcipán születésnapi tortadíszekkel.
Majd egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánunk a születésnapi Zila tortacsodához!
Boldog születésnapot!