Hozzávalók:
- 115 g vaj
- 115 g cukor
- 2 tojás
- 2 banán
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek tejföl
- 115 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 ek kakaó
- 1/2 tk szódabikarbona
A sziruphoz:
- 115 g cukor,
- 60ml víz
- 30 ml sötét rum
- 50 g étcsoki
A tűzhányóba (tropusi) gyümölcsök keveréke
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, ha ezzel is jól kikevertük, jöhet a tejföl, a kókusz, és a villával összetört banán.
A lisztet a kakaót és a szódabikarbonát összekeverjük, és a vajas keverékhez adjuk.
Mehet a sütőbe 45-50 percre. 10 percig az edényben, majd rácson hűtjük.
A cukrot és a vizet sziruppá forraljuk, (2 perc) levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot és a csokit, amit teljes olvadásig keverünk benne. Én a rum egy részét narancslikőrrel szoktam pótolni, mert szeretem ha visszaköszön a valódi gyümölcs íze a tortában is -pikánsabb-, de ez csak az én ötletem, nyugodtan elhagyható.
A szirupot a mélyedésekbe, és a torta szélére locsoltam, és érdemes sokféle narancsos. piros színű gyümölccsel díszíteni.
Ezt a receptet már beküldtem egy desszert .eu pályázatra is, tehát ott már szerepel.