A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk és arra tesszük az 1 cm magas sütőkarikát a 12-es formánál, a többi formánál pedig az eredeti fém keretet.
A kakaóport és a lisztet összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, végül a kakaóport apránként beleforgatjuk. Az előkészített tortakarikába egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített, 210°C-os sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.
A kukoricakeményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk és a keményítős oldattal besűrítjük. A gázról levéve belekeverjük a cukrot és a vajat.
A szilikon tortaformába belehelyezzük a magas fém gyűrűt és a formaleválasztóval vékonyan kifújjuk.
A kihűlt besamel alapot csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot és a citrom levét, elkeverjük, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Az előírás szerint előkészített zselatin lapokkal fixáljuk.
A bekevert krémet az előkészített formába töltjük, hézagmentesen tömörítjük, majd a kihűlt piskóta lappal lezárjuk.
Mélyhűtőben egy éjszakán át fagyasztjuk, majd a keményre fagyott tortát átfordítjuk, így a szilikon forma könnyen leválasztható.
Ajánlott öntetek: erdei gyümölcs, áfonya, ribizli, meggy
Tipp: A bekevert joghurtos krémbe a torta töltése közben öntetet keverhetünk, ezzel márványos mintát adhatunk a krémnek.