12 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- ¾ bögre kukoricadara
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaniliáscukor
- 10 db füge (aszalt)
- 2 zacskó zselatin
Krémhez
- 4 dl tej
- 1 tasak vaniliás puding
- 20 db datolya összevágva
- 3 ek cukor
- Díszítéshez dió, mandula.
Elkészítés:
Torta: A tejet felforraljuk, miután felforrt a tejbegríz készítéshez hasonlóan, folyamatos kevergetés mellett belerakjuk a kukoricadarát. Kisebb lángon főzzük, majd mikor a dara megduzzadt, megpuhult (kb 15 -20 perc) belerakjuk a fügét, és a cukrot. Majd végül folyamatos keverés mellett a zselatint. Még egyszer egy pillanatra forraljuk, majd a tűzről levesszük. A Zila tortaformát előkészítjük a leírt módon, majd beleöntjük a kukoricadarás grízes masszát. Hidegen minimum 2 órán át dermesztjük.
Krém: Datolyakrémet készítünk- Vaníliapuding alapot készítünk szokásos módon, majd a felvágott datolyát belerakjuk. A tortát kifordítjuk a formából miután megdermedt. A krémet beleöntjük. Dióval, Mandulával díszíthetjük. Narancslekvárral leönthetjük, vagy, aki édesen szereti eper, barack lekvárt is cseppenthet a tetejére. Remélem a képeink meggyőzőek lesznek, melyek már az új fényképezőgéppel készültek. Elkészítési idő : kb 1 óra előkészűlet 20 perc
Sűtés: 35-40 perc