8 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók:
A tortához:
- 3 nagy tojás
- 3 evőkanál édesítő (szorbit)
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
- 5 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
- 24 db rumosmeggy
A krémhez:
- 10 dkg mélyhűtött gesztenye
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál rum
A gesztenyeszívekhez:
- 5 dkg gesztenyemassza
- 1 kávéskanál édesítő
- 3 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
- 2 kávéskanál rum
A tojásokat a robotgéppel addig kevertettem, amíg habos lett és kb háromszorosra nőtt, akkor tovább vertem az édesítővel, majd a gesztenyemasszával és a rummal.
A Zila tortaformát befújtam a formaleválasztóval, és beleöntöttem a masszát,
a tetejét elsimítottam, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.
Kivettem a formából, rácson hagytam kihűlni.


A krémhez egész gesztenyét használtam, mert nem kaptam több natúr gesztenyemasszát, de gesztenyemasszából is elkészíthető.
A tejszínt felforraltam, beletettem a gesztenyét, az édesítőt és a rumot, és addig főztem, amíg a gesztenye "megitta" majdnem az össze tejszínt, a maradék tejszín pedig besűrűsödött Hagytam kihűlni, majd a késes robotgépbe öntöttem a sűrű tejszínnel együtt, és pépesítettem.
A tortát a vonalak mentén felvágtam, a csokoládét vízfürdőn felolvasztottam, és bekentem vele az oldalát. Amikor a csoki megszilárdult, tálra tettem. Mindegyik mélyedésbe tettem 1 kevés rumot, 3 db rumosmeggyet, majd a krémet nyomózsákkal beletöltöttem.

A gesztenyeszívekhez a gesztenyemasszát elkevertem az édesítővel, és a rummal. golyókat formáltam, a megnedvesített tenyerem között ellapítottam és szívalakú kiszúróval kiszúrtam. Felolvasztott csokiba mártottam, és a tortára tettem.
Egy szeletben: energia: 229,05 kcal, szénhidrát: 26,84 gr
