1 db 12 szeletes Zila tortaformához
Répapiskóta
- 4 db egész tojás
- 400 g cukor
- 450 g répa
- 250 g liszt
- 70 g dió
- 2 g só
- 6 g sütőpor
- 4 g fahéj
- 60 g olaj
Töltés: baracklekvárral
Elkészítés
Az egésztojást a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk (akkorába, melybe majd be tudjuk keverni a masszát) és összekeverjük. Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a szárazanyagokat.
A tojáshabot hozzáadjuk a répához és lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé nem válik. Vigyázni kell, hogy ne legyen csomós!
A bekevert masszát (formaleválasztó spray-vel befújt) Zila tortaformába tesszük és 170 °C-on 70-75 percig sütjük.
A sütés befejezése után rögtön meg kell fordítani kristálycukorral meghintett papírra és leszedni a szilikonformát, mert különben a piskóta bele fog ragadni a formába a leadott gőz miatt.