Hozzávalók
- 750 g áttört túró
- 5 db tojás
- 10 g cukor
- 180 g búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 csipet só
- Pirított zsemlemorzsa
- 450 g tejföl
- 4 csomag habfixáló
- sárgabarack konzerv
Elkészítés
A túrót, a búzadarát, az 5 db tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét alaposan keverjük össze és 2 órán át hűtőben pihentessük.
Ha letelt a 2 óra, verjük fel a tojásfehérjét a sóval és a cukorral nem túl kemény habbá, majd lazítsuk fel vele a túrós alapot. Ha túl lágynak érezzük, keverjünk bele egy evőkanál zsemlemorzsát!
A Zila Kocka Tortaformát fújjuk ki formaleválasztóval és panírozzuk be pirított zsemlemorzsával. Adagoljuk a formába a bekevert túrógombóc alapot, ügyelve a tömörítésre!
Gőzpárolóban 100 C fokon 12 perc alatt pároljuk.
Majd az alját szórjuk meg pirított zsemlemorzsával. Fordítsuk meg és válasszuk le a szilikon formát! Még melegen szeleteljük, és a kis kockákat forgassuk meg pirított zsemlemorzsában. Az üregeket töltsük meg darabolt sárgabarackkal!
A tejfölben habverővel keverjük el a habfixálókat, és pár percig hagyjuk állni! Így a tejföl olyan tartást kap, hogy csillagcsöves nyomózsákból a túrókockákra dresszírozhatjuk.
Friss gyümölccsel díszítjük, porcukrozva tálaljuk.