8 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók:
- 5 keménytojás
- 1/2 pohár tejföl
- 60 gr Globus light majonéz
- 1/2 zacskó Horváth Rozi zselatin
- 1/2 zacskó mélyhűtött leveszöldség
- 1/4 l húsleves
- só, bors, mustár
- A krémhez:
- 10 dkg főtt, füstölt tarja
- 1,5 dl habtejszín
- mustár, bors
- Salátalevelek, koktélparadicsom a díszítéshez.
A zöldséget 1/4 liter húslevesben megfőztem, a levét egy lábosba szűrtem, elkevertem benne a zselatint, és felfőztem, nem forraltam. Amíg a zöldség és a zselatin hűlt, a keménytojásokat a robotgépben pépesítettem, hozzákevertem a tejfölt és a majonézt, és a mustárt. Hozzáöntöttem a langyosra hűlt zselatinos zöldséglét. Ekkor megkóstoltam, és még egy kis sót és borsot adtam hozzá.
A zöldségeket is belekevertem a tojásos masszába, és az egészet beleöntöttem a formaleválasztóval befújt Zila formába. 3 óra alatt a hűtőben szépen megdermedt. Akkor egy tálat borítottam a tetejére, és megfordítottam. A szilikonformát óvatosan kiemeltem, majd a széleket egy késsel meglazítottam, és az acélkeretet lehúztam róla. Salátával bélelt tálra tettem.
A sonkakrémhez a tarját a mustárral és a borssal a robotgépben pépesítettem, a tejszínt kemény habbá vertem, a sonkát belekevertem, majd habzsák segítségével a mélyedésekbe töltöttem. Koktélparadicsommal díszítettem.