12 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db (nagyobb) tojás,
- 3 ek. rétesliszt,
- 3 ek. finomliszt,
- 6 ek. cukor,
- csipet sütőpor,
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg ricotta,
- kb. 1 dl tejszín,
- 1 ek. narancsvirágvíz,
- 1 narancs reszelt héja,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 ek. frissen facsart citrom- és narancslé,
- 2 ek. porcukor
Díszítés:
- koktélcseresznye,
- citrom- és narancsszeletek,
- és a maradék krém
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral. Ezután hozzáadom a liszteket, a sütőport és a sót és ezekkel is alaposan elkeverem, végül óvatosan a masszába forgatom a tojáshabot, majd betöltöm a tortaformába és 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem 20-25 percre (tűpróbával ellenőrzöm a piskóta állapotát). Hagyom kicsit hűlni, majd kiborítom a formából.
A krém hozzávalóit alaposan összekeverem, majd egy habzsák segítségével a piskóta mélyedéseibe töltöm. Citrusszeletekkel , koktélcseresznyével és a krémmel díszítem. Hűtőbe teszem és hagyom alaposan lehűlni, hogy az ízek finoman összeérjenek.