12 szeletes Zila Tortaformában
A vaníliafagylalthoz:
- 1 l tej,
- 10 tojássárgája,
- 25-30 dkg cukor,
- 1 ek. liszt,
- 2 rúd vanília magjai
A töltelékhez:
- 10 dkg túró,
- 10 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott),
- 2 tojás fehérje,
- cukor ízlés szerint,
- 1 lime leve,
- 1 ek. étkezési keményítő
A díszítéshez:
Habcsók a vaníliafagylalt készítésénél fennmaradt tojásfehérjéből és erdei gyümölcs
Elkészítés:
A tejet felmelegítem a cukor felével és a vanília kikapart belsejével. A tojások sárgáját kikeverem a liszttel és a maradék cukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejet, majd visszaöntve a forralóedénybe, sűrű krémmé főzöm az egészet, majd lehűtöm. Formába töltöm, majd minimum egy éjszakára a fagyasztóba teszem.
Az erdei gyümölcsöket kevés vízzel, a lime levével és 3-4 evőkanál cukorral felforralom, majd az étkezési keményítővel besűrítem. Lehűtöm. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A túrót összetöröm, hozzáöntöm az erdei gyümölcsszósz 2/3 részét és óvatosan belekeverem a felvert habot.
A fagylalttortáról leválasztom a formát, a túrókrémet betöltöm a lyukakba, a torta tetejét habcsókkal és gyümölcsökkel díszítem, majd kanalazok mellé kevés gyümölcsszószt.