Posted on

Stollen torta

A fenti összetevőket egyszerűen keverjük össze.

A tojásfehérjéből a kristálycukor hozzáadásával verjünk nem túl kemény habot, és lazítsuk fel vele a fenti keveréket.

Lazán keverjük a többi összetevőhöz.

A formát fújjuk ki formaleválasztóval, és hézagmentesen töltsük bele a masszát.

180° C-os sütőben 40 perc alatt süssük készre. Kisütés után fordítsuk át, válasszuk le a szilikonformát és a fémkarikát. Majd kenjük meg olvasztott vajjal és hintsük porcukorral.

Öntet
400 ml állati tejszín
300 g fehércsokoládé
1 rúd vanília kikapart belseje

A tejszínt hevítsük gőzölésig a vaníliával, majd keverjük el benne a fehér csokit és hagyjuk kihűlni, majd töltsük a torta üregeibe.

Díszítés: filézett narancsszelettel