Posted on

Mehn Niki: Amarettós-csokoládés mascarpónéval töltött csokoládétorta

8 szeletes Zila Tortaformában

Hozzávalók:

Tészta:

  • 13 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás habosra verve
  • 7,5 dkg cukor
  • 6 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1,4 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé gőz felett felolvasztva
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kupica Amaretto likőr

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés cukor (kb 2 ek)
  • 1-2 kupica Amaretto likőr (ízlés szerint)

Díszítés:

  • 5-8 dkg étcsokoládé
  • étcsokoládéba mártott kávészemek

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból szép, homogén kevert tésztát készítünk.

2. A formát kezeljük le a formaleválasztóval, majd töltsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35 percig-40 percig. (én végeztem tűpróbát, mielőtt kivettem) Miután megsült, tegyük félre hűlni először a formában, majd később szedjük ki belőle és úgy hűtsük tovább.

3. A mascarponét habosra keverjük a kevéske cukorral, majd hozzá öntjük a likőrt. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a mascarponéhoz keverjük. Szép homogén krémet kapunk.

4. A torta mélyedéseit megtöltjük a krémmel, a torta külsejét, illetve minden második szelet tetejét vonjuk be vele.

5. Díszítés gyanánt olvasszunk gőz felett étcsokoládét, majd pukkasztós fóliára kör alakban vékonyan kiterítve tegyük hűtőbe, míg meg nem dermed.

6. 4 akkora cikket vágjunk belőle mint egy szelet a tortán, majd a még fedetlen szeletekre helyezzük rá. Plusz ráadásként tegyünk minden krémes szeletre egy-egy szem étcsokoládéba mártott kávészemet. Remekül passzol a csokoládéhoz és a likőr ízéhez.