Posted on

Nagy Sándor: Mediterrán torta

12 szeletes Zila Tortaformában

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • ¾ bögre kukoricadara
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 10 db füge (aszalt)
  • 2 zacskó zselatin

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 1 tasak vaniliás puding
  • 20 db datolya összevágva
  • 3 ek cukor
  • Díszítéshez dió, mandula.

 

Elkészítés:

Torta: A tejet felforraljuk, miután felforrt a tejbegríz készítéshez hasonlóan, folyamatos kevergetés mellett belerakjuk a kukoricadarát. Kisebb lángon főzzük, majd mikor a dara megduzzadt, megpuhult (kb 15 -20 perc) belerakjuk a fügét, és a cukrot. Majd végül folyamatos keverés mellett a zselatint. Még egyszer egy pillanatra forraljuk, majd a tűzről levesszük. A Zila tortaformát előkészítjük a leírt módon, majd beleöntjük a kukoricadarás grízes masszát. Hidegen minimum 2 órán át dermesztjük.

Krém: Datolyakrémet készítünk- Vaníliapuding alapot készítünk szokásos módon, majd a felvágott datolyát belerakjuk. A tortát kifordítjuk a formából miután megdermedt. A krémet beleöntjük. Dióval, Mandulával díszíthetjük. Narancslekvárral leönthetjük, vagy, aki édesen szereti eper, barack lekvárt is cseppenthet a tetejére. Remélem a képeink meggyőzőek lesznek, melyek már az új fényképezőgéppel készültek. Elkészítési idő : kb 1 óra előkészűlet 20 perc

Sűtés: 35-40 perc