Posted on

Répatorta

1 db 12 szeletes Zila tortaformához

Répapiskóta

  • 4 db egész tojás
  • 400 g cukor
  • 450 g répa
  • 250 g liszt
  • 70 g dió
  • 2 g só
  • 6 g sütőpor
  • 4 g fahéj
  • 60 g olaj

Töltés: baracklekvárral
 

Elkészítés

Az egésztojást a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk (akkorába, melybe majd be tudjuk keverni a masszát) és összekeverjük. Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a szárazanyagokat.

A tojáshabot hozzáadjuk a répához és lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé nem válik. Vigyázni kell, hogy ne legyen csomós!

A bekevert masszát (formaleválasztó spray-vel befújt) Zila tortaformába tesszük és 170 °C-on 70-75 percig sütjük.

A sütés befejezése után rögtön meg kell fordítani kristálycukorral meghintett papírra és leszedni a szilikonformát, mert különben a piskóta bele fog ragadni a formába a leadott gőz miatt.