Posted on

Somlói Zila tortaformában

12 szeletes tortaforma

  • 180 g tojásfehérje
  • 130 g cukor
  • 110 g tojássárgája
  • 60 g cukor
  • 40 g olvasztott vaj

Kakaós liszt

  • 70 g liszt
  • 15 g kakaó
  • 20 g keményítő
  • 2,5 g sütőpor

Diós liszt

  • 70 g liszt
  • 20 g dió
  • 20 g keményítő
  • 2,5 g sütőpor

25 db-os kockaforma

  • 120 g tojásfehérje
  • 90 g cukor
  • 75 g tojássárgája
  • 40 g cukor
  • 30 g olvasztott vaj

Kakaós liszt

  • 40 g liszt
  • 10 g kakaó
  • 13 g keményítő
  • 2 g sütőpor

Diós liszt

  • 40 g liszt
  • 15 g dió
  • 13 g keményítő
  • 2 g sütőpor

 

A vajat felolvasztom.

A sárgáját a cukorral habosra keverem, valamint a fehérjét is a saját cukorrészével nem túl kemény habbá verem.

A két tojáshabot óvatosan összekeverem miközben hozzá, csurgatom az olvasztott vajat.

Ezt a bekevert tojáshabot két egyenlő részre osztom. Majd az egyikbe óvatosan belekeverem a kakaós szárazanyag részt, a másikba pedig a diós részt.

Kifújt formába nyomózsákból adagolom a diós részt, majd a kakaós részt.

170 C-os sütőben 25 percig sütöm. A kisült piskóta tetejét megszórom morzsával, majd átfordítom.

A szilikonformát még melegen eltávolítom.