Posted on

Sós kölestorta

1 db 8 szeletes Zila Tortaformára

Hozzávalók:

  • 150 g hántolt köles
  • 550 ml tej
  • 5 g só
  • 30 g vaj
  • 15 g mandulaliszt
  • 35 g őrölt lenmag
  • 2 db egész tojás

A hántolt kölest forró víz alatt alaposan átmossuk, majd folytonos keverés mellett a tejjel és a sóval puhára főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, a mandulalisztet, a lenmagpelyhet, és végül, ha már nem túl forró, az egész tojásokat is.

A 8 szeletes tortaformát kifújjuk a formaleválasztóval, és még melegen beletöltjük a bekevert tésztát.

180° C-os előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, azonnal fordítsuk rácsra és válasszuk le a formát.

Ízlés szerint sós krémekkel töltsük.