Posted on

Rosé borhab

Alapfőzetet készítünk: A kukoricakeményítőt feloldjuk egy kevés borral, a többit felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a keményítős résszel besűrítjük. A főzetet levesszük a gázról és elkeverjük benne a cukrot. A kész alapot langyosra hűtjük.

A krém összeállítása: A langyosra hűlt boralapot habverővel kikeverjük. A tejszínhabot kb. négy részletben adagoljuk az alaphoz és közben habverővel gyorsan keverjük. (Az alap erősen húzós állagú, de ettől nem kell megijedni.) Az utolsó adag teszínhab előtt keverjük bele a zselatint. Adjuk hozzá a darabolt kékszőlőt is.

A kész krémet töltsük az előkészített Zila Tortaformába, ügyeljünk a buborékmentes tömörítésre. Végül zárjuk le a piskótalappal. Mélyhűtőben egy éjszakán át dermesszük, ha kellően keményre fagyott, fordítsuk át és válasszuk le a szilikon formát.

Az öntet elkészítése:

Az összetevőket egyszerűen keverjük össze. A sütemény üregeibe helyezzünk apróra vágott babapiskótát és öntsük le az öntettel. Ízlés szerint díszítsük.