Posted on

Csokis piskóta

 

Hozzávalók

1 db 25-ös formához 1 db 12-es formához
6 db közepes méretű tojás kettéválasztva 8 db közepes méretű tojás kettéválasztva
140 g cukor 190 g cukor
190 g liszt 250 g liszt
20 g kakaópor 30 g kakaópor
45 g olvasztott vaj 60 g olvasztott vaj

A tojás fehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. A kakaóport elkeverem a liszttel, végül ezt lazán beleforgatom és a formaleválasztóval előre kifújt tortaformába töltöm. Ügyelnünk kell a hézagmentes töltésre, különben a kisült piskóta buborékos lehet. 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Még melegen megszórom a piskóta tetejét kristálycukorral és sütőpapírra átfordítom, a szilikon sütőformát leválasztom.

Tipp: Növelhetjük az élvezeti értékét, ha az olvasztott vajba belekeverünk 50-100 g olvasztott csokoládét. Ha kevés gyakorlatunk van, keverjünk a lisztbe egy csipet sütőport.

Ajánlott öntetek: vanília, csokoládé, karamell, gyümölcs öntetek, tojáslikőr