Posted on

Fehér piskóta

Hozzávalók

Hozzávalók 8-as formához 12-es formához 25-ös formához Rombusz formához
közepes méretű tojás kettéválasztva 4 db 8 db  6 db 6 db
cukor 90 g 190 g 140 g 135 g
liszt  130 g 280 g 210 g 200 g
olvasztott vaj 30 g 60 g 45 g 40 g

A tojásfehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Végül lazán beleforgatom az átszitált lisztet és a formaleválasztóval előre kifújt tortaformába töltöm. Ügyelnünk kell a hézagmentes töltésre, különben a kisült piskóta buborékos lehet. 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Még melegen megszórom a piskóta tetejét kristálycukorral és sütőpapírra átfordítom, a szilikon sütőformát leválasztom.

Tipp: A piskótát tovább ízesíthetjük, ha az olvasztott vajba belekeverünk reszelt citromhéjat, narancshéjat vagy egy vaníliarúd kikapart belsejét.

Ajánlott öntetek: vanília, csokoládé, karamell, gyümölcs öntetek